Ο Χρήστος Δεμερτζής ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά από την περίοδο που ακόμα πήγαινε σχολείο. Στα 18 του κιόλας ήταν πρόεδρος στην τοπική οργάνωση της ΟΝΝΕΔ Ευόσμου, ενώ σήμερα είναι ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ δυτικής Θεσσαλονίκης. Στις προηγούμενες εκλογές εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς στο συνδυασμό του ως κοινοτικός σύμβουλος. Στις απερχόμενες εκλογές διεκδίκησε μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο και συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του νεοεκλεγέντα δημάρχου Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου, κατέκτησε την πέμπτη θέση και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Μιλώντας στο EKMAG.gr οραματίζεται έναν νέο δήμο που θα αποτελεί παράδειγμα και θα διεκδικήσει την θέση που του αρμόζει. Ανάμεσα στους στόχους που έχει βάλει, είναι η προσέλκυση νέων ανθρώπων στην πολιτική αλλά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο κόσμος σε εξέλεξε και έφτασες στην πέμπτη θέση ανάμεσα σε πολλούς και μεγαλύτερους από σένα. Πως νιώθεις που ο κόσμος σε τίμησε και ποια είναι η ευθύνη που νιώθεις απέναντι στους δημότες;

Είναι η δεύτερη φορά που εκλέγομαι, πρώτη στην τοπική κοινότητα Ευόσμου και τώρα ως δημοτικός σύμβουλος του δήμου μας. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που οι συνδημότες μου με επέλεξαν να τους εκπροσωπήσω στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και έχει θυμό γιατί πολλοί τον θυμούνται μόνο λίγους μήνες πριν τις εκλογές και μετά εξαφανίζονται. Επέλεξα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση συνειδητά αφουγκραζόμενος τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Δεσμεύτηκα προεκλογικά να είμαι δίπλα τους, η φωνή τους και να δίνω καθημερινά τον αγώνα μου για να κάνουμε τον τόπο μας πιο όμορφο, σύγχρονο και νοικοκυρεμένο ενώ ταυτόχρονα να προσπαθώ να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που μας κρατάνε πίσω. Αυτή την δέσμευση θα την τηρήσω μέχρι τέλους. Υπεύθυνα και με σκληρή δουλειά!

Ποιες προτεραιότητες πιστεύεις πρέπει να θέσει ο δήμος ;

Αρχικά πρέπει να λειτουργήσουμε επιτέλους ως ένας ενιαίος Δήμος και να ξεφύγουμε από την παλιά λογική που χωρίζει τις δυο κοινότητες. Η κάθε περιοχή έχει τα δικά της προβλήματα και τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα. Πρέπει να δουλέψουμε ώστε να υπάρχει ίση ανάπτυξη όλων των περιοχών γιατί σήμερα πολλοί συνδημότες μας νιώθουν ξεχασμένοι. Ζητήματα της καθημερινότητας, αυτονόητες υπηρεσίες κάθε δήμου προς τον δημότη όπως η καθαριότητα, η συντήρηση των πάρκων, η δημιουργία ασφαλών παιδικών χαρών, ο φωτισμός των γειτονιών μας και συντήρηση των πεζοδρομίων είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Επίσης ο σχεδιασμός και η οργάνωση πρωτοβουλιών και κινήσεων για την επίλυση χρόνιων μεγάλων προβλημάτων όπως η σχολική στέγη, το ζήτημα του περιβάλλοντος αλλά και η ανάγκη χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση για έργα πνοής στην περιοχή μας αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για εμάς! Δεν είμαστε μάγοι ούτε ισχυριζόμαστε ότι έχουμε το αλάθητο, έχουμε όμως το μεράκι να δούμε τον τόπο που ζούμε και αγαπάμε καλύτερο. Και αυτό μαζί με τον κάθε δημότη δίπλα μας κριτή και συμπαραστάτη θα το πετύχουμε!

Τι νέα στοιχεία χρειάζεται ο δήμος για να συμβαδίζει με το μέγεθος και τον πληθυσμό του;

Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην μέχρι σήμερα λειτουργία του δήμου μας αλλά και ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θέλουμε οι δημότες μας να έχουν ρόλο, άποψη και ενημέρωση σε μια σειρά από ζητήματα. Γιατί το αποτέλεσμα δεν έρχεται μόνο από την δημοτική αρχή (αυτή δείχνει το δρόμο) αντίθετα έρχεται με την συνεργασία της διοίκησης, των εργαζομένων του δήμου που είναι η εικόνα του δήμου μας αλλά και των κατοίκων. Έχουμε προβλέψει για το πως οι δημότες μας θα έχουν ενεργό ρόλο, άποψη αλλά και ενημέρωση. Αναβαθμίζοντας τον θεσμό του συμπαραστάτη του δημότη, δημιουργώντας το δημοτικό μητρώο εθελοντών, ενημερώνοντας τους για ζητήματα με την βοήθεια της τεχνολογίας και του διαδικτύου, ενισχύοντας το γραφείο νέας γενιάς δίνοντας φωνή και ρόλο στους νέους ανθρώπους και αρκετά άλλα που θέλουμε να εφαρμόσουμε στο βάθος της τετραετίας.

 Τι αποτελεί προσωπικό σου στόχο στο δημοτικό συμβούλιο και πως θα ήθελες να δεις τον δήμο σου;

Προσωπικός μου στόχος είναι να αποδείξω ότι οι νέοι μπορούμε με σκληρή δουλειά, με την διάθεση μας για πρόοδο και αλλαγή, με τα αυτιά μας ανοιχτά ακούγοντας και φιλτράροντας συμβουλές από μεγαλύτερους να φέρουμε την ανανέωση και την νέα πνοή που χρειάζεται ο τόπος μας. Να συμβάλω και εγώ στην προσπάθεια να κάνουμε τον δήμο μας πιο όμορφο δίνοντας του την θέση που του αξίζει ως ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος στην Βόρεια Ελλάδα. Τέλος θέλω να πείσω τους νέους να έρθουν κοντά στην πολιτική και στα προβλήματα, είναι κάτι που αφορά άμεσα τις ζωές μας και την καθημερινότητα μας και όλοι πρέπει να έχουμε επίγνωση των συνθηκών αλλά και προτάσεις! Πολλοί νέοι το θέλουν, κάποιοι τους κρατούσαν στην άκρη, αυτό τελειώνει!