Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου μπορεί να αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο στην Κεντρική Μακεδονία, ωστόσο οι πραγματικοί ψηφοφόροι είναι πολλοί λίγοι σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό κατοίκων.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, μόνο 58.000 δημότες έχουν τα δικαιώματα τους στον δήμο και μπορούν να ψηφίσουν για τον επόμενο δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους στην περιοχή. Η τελευταία απογραφή που έγινε το 2011, κατέγραψε συνολικά 101.753 κατοίκους στον δήμο Κορδελίου – Ευόσμου, ωστόσο οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν αναφορές για περισσότερους από 150.000 κατοίκους. Έτσι, καταλαβαίνεται ότι λιγότεροι από τους μισούς κατοίκους του δήμου μπορούν να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Κορδελιό και στον Εύοσμο.

Έξη είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους για τον δήμο. Συγκεκριμένα ο Ιωάννης Καμαρινός, ο Πέτρος Σούλας, ο Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο Ιωάννης Γιαννακόπουλος, ο Νικόλας Ζυγάς και ο Αθανάσιος Κοκονάς θα δώσουν την εκλογική μάχη, με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους να αριθμούνται περίπου στους 350.