Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης στην περιοχή του κέντρου, μεσημβρινές ώρες της 30-04-2019, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 22, 27 και 22 ετών (2 άντρες και 1 γυναίκα αντίστοιχα) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία, της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, της απείθειας, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς και παραβάσεων του ΚΟΚ.

 

Ειδικότερα, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες στην περιοχή του Ευόσμου και το οποίο είχαν αφαιρέσει νωρίτερα, πλην όμως ο οδηγός αυτού, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες. Το εν λόγω όχημα ακινητοποιήθηκε πλησίον των ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπου οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

 

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του 22χρονου οδηγού που στερούταν άδειας οδήγησης βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 κλειδί αυτοκινήτου πασπαρτού, ενώ στην κατοχή της 22χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 μικροδέμα κάνναβης βάρους 1,26 γραμμαρίων.

 

Σε άλλη περίπτωση πραγματοποιήθηκε καταγγελία από 38χρονο ημεδαπό ότι πρωινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης, άγνωστος με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσε χρηματικό ποσό και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα όπου τον ανέμενε συνεργός του.