Σε παλαιότερο ρεπορτάζ, σχεδόν ένα χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2018 ο φακός του EKmag.gr κατέγραψε εικόνες εγκατάλειψης της πλατείας Ευόσμου, με δεκάδες πλακάκια να λείπουν από το πλακόστρωτο και ζημιές που δεν είχαν επισκευαστεί.
Μάλιστα, σε κάποια σημεία που δεν υπήρχαν πλακάκια το μπετό είχε βαφτεί σε χρώμα που θύμιζε την απόχρωση από τα πλακάκια ως «πρόχειρη» λύση. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η ιδιορρυθμία στο έδαφος της πλατείας προκαλούσε ατυχήματα σε πεζούς, ενώ αισθητικά ήταν μια πολύ κακή εικόνα. Το ekmag.gr σε επικοινωνία με στελέχη της προηγούμενης διοίκησης, είχε λάβει ως απάντηση ότι το πρόβλημα προέκυψε από τη στιγμή που τα πλακάκια για την πλατεία είχαν τελειώσει από τις αποθήκες του δήμου. Όπως έλεγαν στο ekmag.gr δεν μπορούσαν να βρουν το συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε να ταιριάζει με τα υπόλοιπα.
Ωστόσο το προηγούμενο Σάββατο, στις 12 Οκτωβρίου, νωρίς το πρωί εργάτες του δήμου επισκεύασαν ένα μεγάλο κομμάτι των φθορών και τοποθέτησαν καινούργια πλακάκια. Όμως τα πλακάκια δεν τα προμηθεύτηκε ο Δήμος αλλά ιδιώτης και τα πρόσφερε για τοποθέτηση.
«Όταν ένας ιδιώτης επικοινώνησε μαζί μας και μας ζήτησε να τοποθετήσει ο ίδιος τα σπασμένα πλακάκια που βρισκόντουσαν μπροστά από το μαγαζί του, του εξηγήσαμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος μας είπε ότι ο ίδιος έχει βρει τα συγκεκριμένα πλακάκια και τα έχει παραγγείλει από χώρα του εξωτερικού. Αμέσως και εμείς σαν Δήμος, επειδή το συγκεκριμένο πλακάκι είναι δυσεύρετο και δεν υπάρχει στις αποθήκες μας, θελήσαμε να μας υποδείξει την εταιρεία ώστε αργότερα να παραγγείλει και ο Δήμος με όλες τις απαρατήρητες διαδικασίες, για να αντικαταστήσουμε όλα τα σπασμένα. Όμως, ο ιδιώτης αποφάσισε να τα παραγγείλει όλα αυτός και να τα προσφέρει ως δωρεά στον δήμο για να τα τοποθετήσει σε όλη την πλατεία » δήλωσε στο ekmag.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νέστορας Λαφαζανίδης.